"Terveyden edistäminen ja ylläpitäminen on onneksi helpompaa kuin kuvittelemmekaan. Pidetään vain asiat yksinkertaisina, maltetaan lähteä liikkeelle tarpeeksi pienillä muutoksilla ja tehdään niitä yhdessä" Kristian Ekström. 

4A5A1063n 2.jpg

Lähde mukaan seuraamaan SimplyWell Projekti32:ta, jonka tavoitteena on tehdä terveyden edistämisestä niin yksinkertaista, että kaikki pystyvät siihen. Yksinkertaisesti (Simply) terve ja hyvinvoiva (Well).


Ensimmäinen vaihe:

SimplyWell Projekti32 sai alkunsa noin kymmenen vuotta sitten. Olin kaikessa kiireessäni unohtanut pitää huolta terveydestäni ja kärsin siksi usein kiusaavista päänsäryistä sekä vatsa- ja verensokeriongelmista. Huomasin, että monet asiakkaani kärsivät samanlaisista ja hankalammistakin ongelmista. Se herätti minut etsimään yksinkertaisia ja jokaiselle mahdollisia keinoja lisätä terveyttä ja parantaa elämänlaatua. Ajan kanssa ja kliinisen kokemuksen avulla nämä tekijät alkoivat löytyä. Summasin kokemuksistani 32 tärkeää tekijää, joilla jokainen voi parantaa terveyttään. 


Toinen vaihe: kirja 

Vuosien kuluessa kävi selväksi, että  halusin myös kirjoittaa oppaan, jonka avulla asiakkaideni lisäksi muutkin halukkaat voisivat edistää terveyttään helposti ja yksinkertaisesti. Kirja vastaa ihmisten usein esittämän kysymykseen "Mitä voisin itse tehdä terveyteni parantamiseksi?". Se sisältää 32 tärkeää SimplyWell - tehtävää, joista voit soveltaen valikoida juuri sinulle sopivimmat. Näillä tehtävillä voit vaikka haastaa ystäväsi mukaan. SimplyWell – neljä askelta terveyteen kirja on nyt julkaistu ja kaupoissa.

tumblr_mlsetsKySj1rkz363o4_1280.jpg

Kolmas vaihe: Luennot

Vuosien ajan asiakkailleni pitämien luentojen lisäksi olen nyt aloittamassa yleiset terveysluennot. Niiden tarkoitus on yksinkertaistaa ja helpottaa terveydestä huolehtimista, sekä innostaa siihen - toinen toisiamme tukien. Ensimmäisen SimplyWell - luennon aihe on ”Stressi, kipu ja paraneminen”. Ensi-ilta oli Helsingissä torstaina 27.2. ja sitä seurasi luento Tampereella lauantaina 1.3.2014. Seuraavat luennot tulevat olemaan Helsingissä ja Tampereella. Luennot ovat maksuttomia ja kuka tahansa voi osallistua niille, mikäli paikkoja vain riittää.

Ilmoittaudu mukaan!

tumblr_mqvsd7ij1c1rkz363o1_1280.jpg

Neljäs vaihe: kirjan käännökset

Käännöstyöt ovat hyvässä vauhdissa ja luen juuri ensimmäisiä versioita läpi, ennen kuin lähetän ne Yhdysvaltoihin tarkistettavaksi. Odotan kovasti niiden valmistumista ja innostavan terveysviestin levittämistä Suomen rajojen ulkopuolelle.


Vaiheet viisi ja kuusi - Miten voimme yhdessä viedä Projekti32 eteenpäin

Näistä todella jännittävistä ja samalla itselleni ehkä suurimmista askeleista 5 ja 6 toivon voivani ilmoittaa mahdollisimman pian, joten Stay tuned. Näiden askeleiden eteenpäin viemisessä olet arvokas, kerron myöhemmin miksi.


Mitä sinä voit tehdä nyt?

SimplyWell -ajattelun juuret löytyvät halusta auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja yksi sen tärkeimmistä ajatuksista on yhdessä tekemisen voima. Kyse on käytännössä siitä, että pyydät ystäväsi kaveriksi lenkille tai siitä, että kerrot eteenpäin hyvän terveysvinkin, innostat positiiviseen muutokseen naapurisi, työkaverisi tai puolitutun, joka kaipaa pientä ystävällistä tönäisyä oikeaan suuntaan. Projektissa ei siis ole kyse pelkästään siitä, mitä yksi ihminen tekee, vaan siitä mitä hienoa ja suurta voimme yhdessä saada aikaan.