Terveyden mitalisija

Iivo ja mitalisija

Iivo Niskasen voitettua MM-kultaa, hän kertoi että terveenä pysyminen on ollut yksi tärkeimmistä syistä hänen menestykseensä. Harva meistä tulee ajatelleeksi, että kilpailijoilla kisa arvokilpailun voitosta alkaa jo paljon aikaisemmin, jopa vuosia ennen fyysistä kisaa. Varmanakin pidetty voittajalupaus voi menettää kullan jo monta kuukautta aikaisemmin jatkuvan sairastelun takia. Usein näiden sairastelujen taustalla on liiallinen rasitus eli treenin liiallisuus suhteessa palautumiskykyyn. 

Sinä ja mitalisija

Saatat nyt miettiä, että miten tämä liittyy terveyteesi? Samalla tavalla kuin huippu-urheilijoilla, on meillä kaikilla tietty taso sietää niin henkistä kuin fyysistä rasitusta. Jos jatkuvasti ylitämme kykymme palautua rasituksesta, ajaa se meidät kohti tehottomuutta, jaksamattomuutta, uniongelmia, haluttomuutta, ärtyneisyyttä, kipuilua ja sairastelua. Mikäli palautumiskyvyn rajat ylitetään toistuvasti, ei meillä ole mitään mahkuja mitalisijoille ystävä-, perhe-, tai työsuhteissa, puhumattakaan arjesta.  

Ehkä meidän perus-repanderienkin olisi myös aika miettiä sitä omaa palautumista, jotta nousisimme useammin palkintopallille. 

Liiku, Syö, Hymyile, Lepää - Toista!

- Kristian

Mikäli pidit tekstistä, olisi minulle tärkeää, jos voisit tykätä kirjoituksesta. Kiitos!                         © Kristian Ekström