Voiko stressi aiheuttaa suoliston yliherkkyyttä?

Yleinen keskustelu käy kuumana siitä mikä ruoka on meille hyvästä ja mikä ei. Tulilinjalla ovat usein maito tai viljat. Kuulen toisinaan myös väitteen, että ulkomainen vilja tai maito sopii meille paremmin kuin suomalainen. Suomalainen lajike antaa oireita ja ulkomaalainen ei. Ja ehkä näin tosiaan jonkun kohdalla onkin? Mutta mistä nämä ajatukset saavat alkunsa? Kuulemani mukaan ne syntyvät suurimmaksi osaksi ihmisten lomamatkoilla.

Miten stressi muuttaa syömistäsi?

Kiire, printteri jumittaa, pomo vinkuu, puolet porukasta on keuhkokuumeessa ja projekti laahaa. Mutta onneksi pääset kohta kotiin. Istuttuasi Mazdaasi tunnet kuinka stressi helpottaa. Samalla huomaat kaipaavasi jotain hyvää. Ai niin, mutta lupasit puolisolle, ettet söisi mitään makeaa. Lupauksesta huolimatta huomaat seuraavaksi seisovasi lähimarketin pihalla laskiaispulla suussasi. Miksi näin sitten käy?

Kolme kohtaa missä stressi häiritsee suolistoasi

Taas on Pekka pulassa. Vatsa ei ota asettuakseen - ei sitten millään. Turvottaa eikä suoli osaa päättää missä muodossa tikka masalan pitäisi tulla ulos. Suoli on syynätty läpi, eikä syytä oireilulle oikein löydy. Viimeksi tilanne oli hyvä Marmariksen lomalla. Voisiko syy löytyä maiden erilaisesta ruokavaliosta? - Tuskin. Ehkä kyse on ennemminkin stressistä, jota Pekalla on ollut aika paljon.

Yllättävä tapa muokata lantion asentoa!

Useita asiakkaitani häiritsee erilaiset selän jumitukset ja kivut - ei varmaankaan yllätys. Erityisesti lantion kiertyminen mietityttää monia urheilijoita ja kuntoilijoita. Ja ihan syystäkin, koska se voi aiheuttaa jalkojen toiminnallista erimittaisuutta, joka kokemukseni mukaan voi vaikuttaa urheilusuoritukseen esimerkiksi heikentämällä voimantuottoa. 

Tutustu kipuun: 2 hyvää lyhyttä videota kivusta

Melkein jokainen asiakkaani kysyy minulta, että mitä harjoitteita voisi tehdä päästäkseen eroon kivusta. Hienoa! Olenkin erittäin tyytyväinen asiakkaideni aktiivisuuteen. Harjotteilla ja hoidolla on merkitystä. Mutta, fyysiset harjoitteet ja hoito ovat vain osa kokonaisuutta. Uni, liikunta, ravinto, mieli ja sosiaaliset suhteet ovat myös erittäin isossa osassa kivun hallintaa ja hoitoa.

Kolme asiaa miten muut vaikuttavat terveyteesi

Sosiaalinen kanssakäyminen voi olla terveydellesi yhtä tärkeää kuin tupakoinnin lopettaminen, ja jopa tärkeämpää kuin ylipainon vähentäminen ja liikunta. Tämä on mielestäni aika pysäyttävää aikakautena, jolloin keskitymme melkein neuroottisuuteen saakka laihduttamiseen, ruokaan ja liikuntaan.

Tulehdus voi musertaa motivaation, niin töissä kuin kotona.

Istut töissä ja tuijotat tietokoneen ruutua silmät lasittuneina mitään aikaansaamatta. Saapuessasi töistä kotiin mikään ei tunnu oikein kiinnostavan. Heittäydyt sohvalle ja selailet TV-kanavia. Pitäisi kai lähteä salille, mutku ei vaan ole motivaatiota.

Vieraana Lepopäivä podkastissa - aiheena stressi.

Lepopäivän Antti Akonniemi ja Jaakko Savolahti kutsuivat minut vieraaksi puhumaan stressistä. Tiesin jo etukäteen, että näiden herrojen kanssa ei pystytä puhumaan vain yhdestä aiheesta,  joten päädyimme puhumaan aiheesta ja aiheen vierestä. Tunnin verran leppoisaa asiaa :) Suosittelen kuuntelemaan muutkin heidän juttunsa osoitteesta www.lepopaiva.com

Mistä tää kipu oikein tuli? 5 asiaa kivusta.

Kipu on monelle kovin mystinen asia - joskus jopa sitä hoitaville. Kuulen usein asiakkailta kommentteja ”En tiedä yhtään mistä tää kipu tuli. En tehnyt mitään sellasta, mikä ois voinnu aiheuttaa tän.” tai ”Mulla on ollu tää ongelma vaihtelevasti jo seitsemän vuotta, eikä siihen löydy mitään syytä.”. Tarinoita on monia, kuten on myös syitä kivulle

Miksi rauta ei nouse duunin jälkeen?

Optimal Performancen Joni kysyi mielipidettäni jo aikaa sitten miksi rauta tuntuu niin kovin raskaalle tiukan työpäivän jälkeen. Väitetään, että paras voimantuotto osuisi myöhäiseen iltapäivään. Moni salilla käyvä kuitenkin saattaa olla eri mieltä...