Maaginen salaatti

Maaginen salaatti

Valmistusaika: 15-20 minuuttia.

Määrä: 2 hengelle 2-3 päiväksi.

Tämä on salaatti, josta puhun usein ihmisille. Meidän suomalaisten perussalaatista (tomaatti, kurkku, jäävuorisalaatti) poiketen tässä sinulle jotain runsasravinteisempaa ja monipuolisempaa. Miksi se sitten on maaginen salaatti? Siksi, että siitä riittää useammaksi kertaa ja voit käyttää sitä monenlaisessa ruoanvalmistuksessa pohjana tai sellaisenaan.

Kun teet paljon yhdellä kertaa, on sinulla salaatti jo valmiina kun saavut töistä kotiin. Voit käyttää tätä salaattia sellaisenaan myös vaikka aamupalana - lisäät siihen vain esim. pähkinöitä, kalaa tai lihaa. Omiaan se on tietenkin myös lounaalla ja illallisella. Voit käyttää sitä myös rohkeasti wokissa tai vaikka aamusmoothien osana.

Työvälineet: 

 1. Terävä veitsi ja nopea ranne. 
 2. Leikkuulauta 
 3. Noin 5 litran säilytysastia
 4. Hyvää fiilistä

Raaka-aineet:

 • pinaattia reilusti 
 • rukolaa hiukan 
 • mangoldia tai mitä muuta tahansa tummanvihreää salaattia
 • keräkaalia - vähän alle puolet keskikokoisesta kaalista
 • 1/2 kukkakaalia
 • 1 parsakaali (käytä myös varsi)
 • 1 appelsiini (lisää viimeisenä)
 • 1,5 paprikaa
 • 1-2 omenaa 
 • 2 isoa porkkanaa
 • 2 lehtikaalinlehteä
 • 3-4 tomaattia
 • 4 varsisellerin vartta
 • kourallinen persiljaa
 • hiukan sitruunamehua
 • kevätsipulia maun mukaan (meillä normaalisti 3 vartta)

Ohje:

 • Huuhtele ja pilko kasvikset. Poista appelsiinista kuoret veitsellä leikkaamalla. Tämä on nopeampaa kuin käsin kuoriminen ja samalla appelsiinista irtoaa enemmän hedelmämehua salaattiin. Lopuksi sekoita ainekset keskenään.

Vinkki:

IMG_2111.JPG

Voit siis käyttää tätä salaattia monentyylisiin ruokiin seillaisenaan tai osana ruokaa. Vieressä esimerkkinä salaatti kylmäsavulohella.

Mikäli kaipaat jotain tuhdimpaa esimerkiksi aamupalalle, voit lisätä kylkeen sipuli-munakokkelia, manteleita ja hyvänä juomana itsepuristettua kasvismehua (punajuurta, omenaa, porkkanaa, parsakaalia, inkivääriä ja valkosipulia). Vain mielikuvitus on rajana.

Tehkää yhdessä, onnistukaa, epäonnistukaa ja oppikaa.

-Kristian